Opfindernes æra.

 
 

For mere end 130 år siden

De tidlige år.

Historien om Hultafors Group startede for mere end 130 år siden, da en ung ingeniør ved navn Hilmer Kollén opfandt tommestokken, der skulle lette Sveriges omstilling til det metriske system. Han startede "Svenska Mått och Tumstocksfabriken" i Stockholm i 1883. 23 år senere i 1907 overtog sønnen Joel Kollén virksomheden og flyttede fabrikken til Hultafors, hvor den stadig ligger i dag. I 1925 fik virksomheden navnet Hultafors AB.

+

1960'erne og 1970'erne

Den stiktossede elektriker.

Slutningen af 60'erne og begyndelsen af 70'erne var nogle begivenhedsrige år for flere af vores varemærker. Her blev grundlaget for den fremtidige succes lagt. På det tidspunkt skete der en hurtig teknisk udvikling af materialer, værktøjer og arbejdsmetoder i industrien. Der var bare én ting, der ikke ændrede sig: Arbejdstøjet. Det bemærkede en elektriker ved navn Matti Viio, som senere skulle blive grundlæggeren af Snickers Workwear.

I 1973 ændrede Per-Erik Berg & Co navn til AB Wibe. Det nye navn var en kombination af grundlæggernes efternavne, idet de to første bogstaver i Wikstrand og Berg dannede det nye navn.

Historien om Snickers Workwear startede i 1975, da Matti Viio blev stiktosset, fordi hans arbejdstøj ikke var godt nok. Tøjet opfyldte ikke kravene til bevægelsesfrihed, slidstyrke og tilpasning til moderne værktøjer og maskiner. Han havde flere gange foreslået ændringer af det tøj, han var nødt til at arbejde i, men ingen lyttede til ham. Til sidst tog han sagen i egne hænder og designede sit eget arbejdstøj. Således blev Snickers Workwear grundlagt.

1975 var også året, hvor tredje generation af familien Kollén gik på pension, og Hultafors blev solgt til Almedahl Group. Det blev slutningen på den æra, hvor virksomheden var familieejet, men begyndelsen på en ny æra, der i sidste ende førte til, at virksomheden blev overtaget af Investment AB Latour, som er vores ejere i dag.

+

1980'erne og 1990'erne

Tømreren, der elskede design.

80'erne og 90'erne var to årtier, der var påvirket af opkøb. I disse år opkøbte Hultafors ikke mindre end tre virksomheder, der skulle styrke varemærket. 90'erne var også det årti, hvor der blev skabt et nyt varemærke af en tømrer, der elskede design. 

I 1983 fejrede Hultafors sit 100-års jubilæum og var på det tidspunkt markedsledende inden for måleværktøjer i Norden. Det var to virksomhedsovertagelser, der især havde ført til denne succes: Købet af Mellösaverken AB i 1980, hvorved virksomheden fik produktionsudstyr til tommestokke i aluminium, og købet af den danske virksomhed Danfiber ApS i 1982, hvorved der blev føjet tommestokke af glasfiberforstærket polyamid til produktsortimentet. 10 år senere i 1992 blev Tors Hammare overtaget af Hultafors, hvilket styrkede sortimentet endnu mere, idet det blev udvidet med økser smedet på Hults Bruk.

Wibe voksede også i 90'erne og overtog virksomhederne Norbas og Vikingstep i 1995. I 1996, mens Thorsman Group ejede Wibe Laddders, blev produktionen af stiger flyttet fra Bodafors til Nässjö, hvor der blev etableret et nyt centrallager. Sortimentet blev også udvidet til at omfatte redningsstiger til det svenske brandvæsen. To år senere i 1999 blev Wibe Ladders en del af koncernen Schneider Electric.

I samme periode, i 1997, startede Dunderdon op i Gøteborg. Virksomheden blev grundlagt af tømrer Per-Ivan Hagberg, der ønskede at lave tøj til håndværkere, der satte pris på fremragende konstruktion og smart design.

+

2000'erne og 2010'erne

Hurtig vækst gennem opkøb.

I 00'erne steg væksttempoet endnu mere, og i 2006 blev Hultafors Group etableret som en paraplyorganisation for Hultafors, Wibe Ladders og Snickers Workwear. Det hele startede med, at Hultafors købte Wibe Ladders AB (Wibe Stegar AB) af Schneider Electric i 2005 og Snickers Workwear AB i 2006. Mange andre virksomheder og franchise-selskaber i Norden og Storbritannien blev også overtaget af Hultafors Group i dette årti, hvilket fik koncernen til at vokse hurtigt. Nogle af disse var Dansk Stålindustri, den tyske tommestokproducent Präsident, virksomheden bag båndmålet "talmeter", T A Ljungberg, og Fisco Tools Ltd, som producerer båndmål.

I 2011 blev Hultafors Group AB etableret som moderselskab for Hultafors, Wibe Ladders og Snickers Workwear. Tre år senere i 2014 erhvervede Hultafors Group virksomheden TradePort AB, som havde varemærkerne Solid Gear Footwear, Toe Guard og Dunderdon Workwear. 

I 2017 købte Hultafors Group virksomheden Puvab AB, som er specialiseret i sikkerhedstøj til energi- og forsyningsbranchen, samt flammehæmmende sikkerhedstøj til andre brancher.

+

Denne webside anvender cookies så vi kan yde dig den bedst mulige service og oplevelse. Hvis du fortsætter med at browse denne webside giver du dit samtykke til brugen af dem. For yderligere information om cookies og privatlivspolitik , Læs mere.